Consell d'Innovació Pedagògica
El Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona està format per una comunitat de més de 150 entitats compromeses en la construcció d’una ciutat educadora a través de la creació i generació d’experiències educatives singulars.
La seva naturalesa multidisciplinar i la seva voluntat de generar vincles de proximitat amb la comunitat educativa i la ciutadania, fan del Consell una xarxa dinàmica d’experimentació educativa.
El Consell d’Innovació Pedagògica, un agent educador, que sota els principis de qualitat i equitat, és i fa ciutat.
-
L'aplicatiu web Programa d'Activitats Escolars (PAE) del Consell d'Innovació Pedagògica disposa d'un cercador d'activitats i d'un espai d'intranet per tramitar les demandes.
Aquí podeu consultar dos documents FAQ's.
També podeu contactar amb la
Secretaria del Consell d’Innovació Pedagògica
Direcció d'Extensió Cultural
Institut de Cultura de Barcelona
Ajuntament de Barcelona
Telèfon: 934 023 639
Correu electrònic: cip@bcn.cat
-
Cada curs acadèmic, les entitats que ho desitgin poden formalitzar la seva sol·licitud d’entrada al CIP a través d’aquest formulari.
Per a més informació, podeu adreçar-vos a la Secretaria del Consell d’Innovació Pedagògica
Direcció d'Extensió Cultural-Institut de Cultura de Barcelona
Telèfon: 934 023 639
Correu electrònic: cip@bcn.cat
Projectes del Consell d'Innovació Pedagògica
-
El Projecte Xarxa permet enfortir el rol educador de les institucions i la reflexió conjunta sobre la innovació educativa a partir de la promoció del coneixement mutu, el diàleg i el treball conjunt entre institucions per tal de millorar i ampliar les propostes educatives. Aquesta feina es desenvolupa a partir de jornades, formacions, grups de treball, taula de coordinació, etc.
-
El Projecte Acompanyament pedagògic vetlla per la qualitat pedagògica de les propostes educatives de les institucions per tal d’assegurar la seva qualitat i així reforçar el seu posicionament com agents educadors de ciutat.
Es promou un Segell de qualitat propi del Consell d’Innovació Pedagògica creat en col·laboració amb una Universitat.
-
El Projecte Facilitació de Recursos pedagògics posa a disposició dels centres la sistematització de l’oferta d’activitats educatives. D’aquesta manera, es facilita el coneixement de la xarxa del Consell i es fa d’altaveu de les novetats educatives de la ciutat.
L’oferta educativa es concreta amb el Programa d'Activitats Escolars (PAE), a través de l’aplicació web del PAE, des d’on es facilita la inscripció a les activitats del PAE, així com les formes de contacte previ entre centre educatiu i institució, l’accés a materials i documentació relacionada, etc. La consulta del Programa d’Activitats Escolars (PAE) i l’accés al sistema d’inscripció o de sol·licitud de reserva a les activitats es fa en línia.
Actualment s’ofereixen al voltant de 5.600 activitats educatives (dins l’horari lectiu, adreçades a alumnes d’entre 0 i 18 anys de tot Catalunya) de les entitats membres. Cada any participen a les activitats ofertes al PAE al voltant d’1 milió i mig d’alumnes.
-
El Projecte Oportunitats educatives amplia les possibilitats que els infants i joves tenen d’aprendre, per així democratitzar l’accés a l’oferta educativa i garantir l’equitat en la distribució de recursos i oportunitats educatives a tots els centres de complexitat de la ciutat de Barcelona.
Dins d’aquest projecte s’emmarquen el programa GRATUÏTATS CIP i el CERCADOR DE TREBALLS DE RECERCA:
- Gratuïtats CIP: El cost econòmic de les activitats educatives que ofereixen les entitats del CIP es pot convertir en un factor discriminatori per als infants i joves de ciutat. És per això que una de les accions del Projecte Oportunitats educatives, les Gratuïtats CIP, incideixen sobre l’oferta de pagament i vetllen perquè les entitats ofereixin places gratuïtes a centres de complexitat de la ciutat de Barcelona.
- Cercador de Treballs de Recerca: Els treballs de recerca estructurats i orientats a la investigació, que es realitza a 4t d’ESO o a batxillerat, són molt importants per tal de consolidar la competència vinculada a la recerca en l’alumnat. És per aquest motiu que, des del CIP, es facilita, mitjançant un cercador, el contacte amb les diferents entitats del CIP, per tal de garantir l’accés a la investigació i al coneixement a tot l’alumnat i el professorat.
-
El Projecte Treball al territori té la voluntat de facilitar espais de trobada, de coneixença i d’intercanvi d’experiències entre les institucions pertanyents al Consell i els centres educatius per tal de generar noves iniciatives i propostes pedagògiques que tinguin un impacte positiu en els infants i joves de la ciutat de Barcelona.
També pretén facilitar nous models de relació entre entitats i centres educatius, uns models específics que donin resposta a les necessitats de cada territori, i que es focalitzin per tant en un treball més personalitzat i adequat a cada circumstància.
PROJECTES D'APRENENTATGE SERVEI
En l’APS es fonen intencionalitat pedagògica i intencionalitat solidària. És una proposta innovadora que parteix d’elements tan coneguts com el servei voluntari a la comunitat i l’adquisició d’aprenentatges.
Més informació aquí.